Service

Reparation, skötsel och tvättning

Hos oss kan du alltid få hjälp och råd med tvätt och all slags reparation av äkta handknutna mattor, kelim, röllakan, trasmattor, gobelänger, vävnader, tapeter etc.

Handvävda och handknutna mattor är oftast tillverkade i naturmaterial som ull eller bomull. De mår bäst av att vattentvättas.

Låt därför en fackman rengöra din matta eftersom mattan måste centrifugeras och torkas rätt för att undvika att den blir ”bucklig” efter tvätt. Välkommen in med din matta för kostnadsfri konsultation.

 På Grevgatan 7 på Östermalm i Stockholm finns vår butik. Välkommen!

mail:info@tanersmattor.se 

Tel 08-663 30 60

mobil 0704-258649 / 0733- 22 54 51

     

 

Skötselråd för handgjorda mattor i naturmaterial

Skötselråd för äkta mattor och kelim handvävda och handknutna i naturmaterial som ull, getull, angora ull, bomull, silke etc

Tack för att ni valt en matta i naturmaterial. Er matta är ett vackert exempel på äkta hantverk. En äkta matta ska hålla en mans ålder minst. Med rätt skötsel ändå längre. Ta därför väl hand om den.

Fläckar: använd endast mild tvål helst såpa och en köks handduk och torka försiktigt bort fläcken. Lägg en frottéhandduk under mattan så du inte skadar ditt golv.

Om färgen där du torkar ”blöder” eller fäller mycket sluta omedelbart och låt en fackman rengöra mattan.

Använd inte fläckborttagnings medel

Vattentvätta alltid hos en fackman som använder milt tvättmedel och vatten. Kemtvätta inte er äkta matta. Detta kommer inte göra mattan ren, utan bara befästa smuts och fläckar.

Du kan alltid vädra och skaka er matta. Häng den på balkongen, terrassen eller lägg ut den på altanen. Ull rengör sig själv när det kommer ut i friska luften. Men undvik snö och regn. Lägg inte din matta i snön och borsta, när snön smälter kan färgerna "blöda" och missfärga andra partier. 

Dammsug mattan vid behov.

Piska aldrig en äkta matta. Detta slår sönder knutar och väven i mattan.

Har ni möjlighet ” rotera” och vänd mattan så den slits mer jämt.

Vi hoppas er matta kommer pryda sin plats under många år framöver.

Hör gärna av er till oss för mer info.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt