Om oss

 

Taners är ett familjeföretag med butik på Östermalm i Stockholm. Taners mattor är uppdelat i 2 delar. Den fysiska butiken drivs av Pappa Taner och web-butiken av dotter Anna. Taner började sin matthandlar bana i Grand Bazar i Istanbul i slutet av 50-talet. Han lärde sig fort olika kvaliteter, typer, knutar, tekniker och framförallt väcktes hans intresse för hantverket. De vävar och mattor som Taner sett mormor och farmor tillverka under hans barndom påminde om de som såldes i Bazaren.

Vårt hjärta brinner mest för de unika nomad-mattorna i högklassiga naturmaterial. Något udda som sticker ut, en färg, en mönstersättning, ett bomärke eller dylikt. De mattor som enbart finns i ett enda exemplar där väverskan valt den allra bästa ullen, sina favoritfärger och vävt in symboler för sina önskningar och drömmar. Att välja en semiantik eller antik matta är att återbruka. Att välja produkter i naturliga material. Slit-tåliga smuts-avvisande material som tål att användas under många år och som bara blir vackrare. Att se skönheten i en matta som använts och fått sin naturliga patina. Och som bär på en genuin hantverkstradition. 

Hos oss hittar ni handgjorda moderna nytillverkade kelim och knutna mattor, exklusiva silkesmattor, rosenkelim, antika  handknutna nomad-mattor och unika nomadkelim. Kelimkuddar, golvkuddar, hundbäddar mm mm.

Vi har ett stort nätverk av tillverkare och samarbetspartners. Har ni specifika behov, eller saknar något, hör av er så gör vi vårt bästa för att tillgodose era önskemål.

Välkommen till Grevgatan 7, turkiskt kaffe finns alltid.

 

Ett urval av våra mattor och kuddar finns även hos

Bohemique Collections

 

 

Skillinge Diversehandel

Seymoursväg 3 Skillinge T:0414-304 02 T:0709-32 69 46

 

Plagg

Fridhemsplan Stockholm

 

Rusty Rose Lifestyle

Tel 08-644 77 97

 

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt